Kohti vastuullisempia valintoja

Rento-tuotesarja tarkoittaa sekä laatua, pitkää käyttöikää, vastuullista hankintaa että inspiroivaa valikoimaa moderneja, innovatiivisia saunatuotteita kaikille aisteille.

Vastuullinen hankinta

Rento-tuotteet valmistetaan Suomessa, muualla Euroopassa tai Amfori BSCI auditoiduissa tehtaissa, kun tehdas sijaitsee riskimaassa Amfori Country Risk Classification -listauksen perusteella. Kunkin tuotteen valmistusmaa löytyy tuotekortilta. Rento-tuotemerkin omistaa suomalainen perheyritys Tammer Brands Oy. Tammer Brands on jäsen Amfori BSCI -yritysverkostossa, jonka päämääränä on parantaa työolosuhteita kansainvälisissä hankintaketjuissa ja yhdenmukaistaa toimittajien valvontaa. Amfori BSCI -järjestelmä perustuu YK:n ja ILO:n sopimuksiin ihmisoikeuksista ja työoloista.
Tutustu lisää Tammer Brands -vastuullisuuteen »

Pitkä käyttöikä, laadukas valikoima

Panostamme erityisesti tuotteiden pitkäikäisyyteen ja laatuun, joten Rento-valikoiman tuotteet kestävät käyttöä ja aikaa niin laatunsa kuin muotoilunsa puolesta. Rento-tuotesarjasta löydät aina moderneja ja innovatiivisia saunatuotteita, jotka on suunniteltu sekä inspiroimaan kaikkia aisteja että kestämään käytössä. Useiden tuotteiden mukana tulevat käyttö- ja hoito-ohjeet auttavat pitämään tuotteen hyvässä kunnossa, jolloin se palvelee käytössä pitkään.

Materiaalit

Uusien materiaalien ja tuotantotapojen kokeileminen, jatkuva tuotekehitys ja ympäristövaikutuksien huomioiminen ovat Rento-ideologiamme ytimessä. Kaikki materiaalit valitaan aikaa, katsetta ja eettistä tarkastelua kestäviksi. Pyrimme kasvattamaan kierrätysmateriaalien käyttöä tuotteissa ja vähentämään tuotteiden pakkausmateriaalien määrää tuotteiden suojaamisesta tinkimättä. Suosimme kierrätettäviä pakkausmateriaaleja kuten kartonkia ja pakkauksen kierrätysohje on merkitty pakkauksille.

Päämateriaalit ovat:

Alumiini on kevyt, luja ja helposti työstettävä metalli, joka ei ole altis ruostumiselle. Anodisointi lisää vielä alumiinin kestävyyttä ja prosessilla tuotetaan Rento-alumiinituotteiden eri värit. Alumiinin tuottamiseen tarvitaan paljon sähköenergiaa, mutta alumiinia voidaan käytännössä kierrättää ikuisesti. Alumiinin kierrätys toimii Suomessa hyvin.

Rento -tuotteiden lämpökäsitelty, laminoitu bambu on kevyt ja kestävä materiaali. Bambukasvi kasvaa erittäin nopeasti eikä sen kasvatukseen tarvita paljoa vettä. Bambutuotteet säilyvät kauniina pitkään, kunhan niitä ei unohda kuumaan ja kosteaan saunaan.

Käytämme DuraSense™ by Stora Enso biokomposiittia ja Rento-biokomposiittituotteiden puukuitupitoisuus on 40 %. Biokomposiittimateriaali on yhdistelmä polymeerejä ja puutuotteiden ja sellun valmistuksen sivuvirroista saatua puuta pohjoismaisista metsistä, joilla on ulkopuolisen tahon myöntämä alkuperäketjun sertifikaatti. Biokomposiitista valmistetut tuotteet on suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön. DuraSense™ biokomposiitti voidaan myös käyttää uudelleen materiaalina jopa seitsemän kertaa, kierrättää muiden muovien mukana ja sitten vihdoin elinkaarensa lopussa se on käytettävissä energian tuotantoon

Rento-tekstiileissä käytetään tekstiiliteollisuuden ylijäämäpuuvillaa. Ylijäämäpuuvilla kerätään tehtailla talteen ja prosessoidaan kuituna käytettävään muotoon.

Vastuullisemmat valinnat tunnistat alla olevista merkeistä:

Responsible Choice
Merkki on Tammer Brandsin oma symboli; se kertoo, että tuotteen valmistuksessa on otettu huomioon vastuullisuusvaikutukset.

Vegan
Merkki on Tammer Brandsin oma symboli; se kertoo, että tuotteen valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

Natural
Merkki on Tammer Brandsin oma symboli; se kertoo, että tuotteen valmistuksessa on käytetty vain kasviperäisiä ainesosia.

Design from Finland
Tuote on suunniteltu Suomessa.

Avainlippu
Tuote on valmistettu Suomessa.