Saunatekstiileistä puhuttaessa helppohoitoisuus, kankaan tuntu ihoa vasten ja saunaan sopivat materiaalivalinnat ovat avainasemassa. Tietenkin olisi myös suotavaa että tekstiilit miellyttävät silmää, eivätkä kuormittaisi tarpeettomasti ympäristöä.

Pehmeä ja kevyt puuvilla on rento materiaali saunaan. Se tuntuu vilpoisalta ihoa vasten, imee hyvin kosteutta ja kuivuu nopeasti. Rento-valikoimasta löytyy kaksi upeaa puuvillatekstiilisarjaa, joissa myös ekologisuus on huomioitu.

Luomupuuvillainen Pino

Luonnonmukaisesti viljellystä puuvillasta, jacquard-tekniikalla kudottu Pino on oman sunnittelijamme Anna Säterin käsialaa. Inspiraation kuosiin hän on saanut mökkirannan lämpiävästä savusaunasta ja kauniista halkopinoista. Saatavilla on kaksi kaunista sävyä, hiilenmusta ja helmenharmaa. Pino-tekstiilit kudotaan Euroopassa.

PINO »

Kierrätyspuuvillainen Kenno

Kankaan pehmeys, eloisa tekstuuri ja leveät chambray-kanttaukset antavat Kenno-tekstiileille lokoisan luonteen. Sarjan tuotteet valmistetaan vastuullisesti Intiassa tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaaleista. Kaikki kankaissa käytetty puuvilla on kierrätettyä (75%) ja loppuosa (25%) on kierrätyskuidun vahvistamiseen käytettyä polyesteriä.

KENNO »

Laudeliinat

Laudeliinat suojaavat lauteita hieltä ja lialta, helpottaen saunan puhtaanapitoa. Kannattaa ottaa tavaksi huuhtaista liinat aina heti tuoreeltaan saunomisen jälkeen, jolloin konepesua ei tarvita ihan niin usein. Tämä pidentää laudeliinojen käyttöikää. Älä kuitenkaan kuivata tai jätä mitään tekstiilejä kuumaan saunaan! Rento-laudeliinat kestävät 40° konepesua. Rumpukuivausta ei suositella, vaan ne kannattaa muotoilla kosteana ja kuivata väljästi.

Pitkä laudeliina on hyvä valinta, mikäli tykkäät nautiskella ja loikoilla lauteilla pitkin pituuttasi. Yhden hengen liinat ovat käteviä esim. julkisissa saunoissa tai mikäli saunaseurueen jäsenet viihtyvät löylyissä eri pituisia aikoja. Laudeliinat ovat aina oivallisia viemisiä mökkituliaisiksi tai uuteen kotiin muuttaville.

LAUDELIINAT »

Saunatyynyt

Saunatyyny on omiaan pitkissä ja nautinnollisissa saunahetkissä. Se tukee päätä ja niskaa saunan lauteilla, mutta saattaa tuoda myös helpotusta ristiselälle istuma-asennossa. Kokeile asettaa tyyny polvitaipeiden tai kantapäiden alle, mikäli jalkasi kaipaavat pientä kohutusta.

Rento-saunatyynyissä täyte on nopeasti kuivuvaa vanua. Tyynyt ovat konepestäviä, mutta samoin kuin laudeliinoissa suosittelemme huuhtelemaan sen aina saunomisen jälkeen kevyesti suihkulla.

SAUNATYYNYT »